Gość

Rejestruj

 

 
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 19.09.2020 17:14
· GTAthegame · Forum · Pomoc
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1 2
GTA V nie chce działać
fan_GTA napisany: 03.02.2020 13:31 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Witam,

Mój problem polega na tym, że pomimo tego, że napisałem na Shoutboksie, że mi V działa to jednak teraz gra nie chce się uruchomić.
Gra jest oryginalna i aktywowana przez Rockstar Games Launcher.
Robie tak:
1. Uruchamiam wyżej wspomniany program
2. Klikam na Zagraj
3. Gra uruchamia się w okienku, jest obraz i dźwięk, w sensie te gwiazdki w prawym górnym rogu ekranu, loga R* i w momencie kiedy na ekranie ma się pojawić cała strona tekstu to pojawia się komunikat: Program Grand Theft Auto V przestał działać i pod spodem przycisk Debuguj i Zamknij program.
4. Klikam na to Zamknij i program się wyłącza. Jeszcze ze strony Rockstar Games Launcher pojawia się sugestia, żeby włączyć grę w trybie awaryjnym, ale na to samo wychodzi.

Jeśli to ważne to grę uruchamiam z dysku SSD podpiątego pod USB 3.0
System to Windows 10, nieaktualizowany od dawna (brak miejsca na dysku), a sprzęt to laptop z 2013 roku.
Jeśli chodzi o reinstalację gry to nie wchodzi ona w grę, bo bym znów musiałbym pobierać grę 3 dni (kupiłem grę przez internet i dostałem klucz na maila jakby ktoś pytał).

A jeszcze jedno, przed pierwszym uruchomieniem miałem komunikat, że komputer nie spełnia wymagań gry, a mimo to gra się uruchomiła i dało się w nią grać (bez ścin co ciekawe).

Z góry dzięki za pomoc.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 03.02.2020 17:22 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 588
doughz: $23754.40
Na jakiej karcie graficznej próbujesz to odpalić?

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 03.02.2020 18:36 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Intel HD 4000.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 03.02.2020 19:19 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
No to też nie jest karta odpowiednia do grania. Ale z tego co napisałeś, gra wcześniej działała. Czy od tamtego czasu (gdy wszystko było ok) coś się w komputerze istotnie zmieniło? Wymieniałeś jakieś komponenty, aktualizowałeś jakiś soft albo sterowniki? Czy wtedy kiedy wszystko działało gra też była odpalana z zewnętrznego SSD?

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 03.02.2020 19:40 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Nic się nie zmieniło. I kiedy wszystko działało to gra też była odpalana z zewnętrznego SSD. Rockstar Games Launcher też jest zainstalowany na SSD.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 03.02.2020 20:19 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 588
doughz: $23754.40
Wywal Rockstar Launcher i wyczyść pozostałości np. Ccleanerem. Zainstaluj ponownie Rockstar Launcher na partycji systemowej (domyślnie C:). Daj znać jak poszło.

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 03.02.2020 20:31 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Nie wiem, ale udało mi się teraz uruchomić V i dało mi się nawet wejść do Online, ale potem znowu coś się popsuło.


+++ EDIT (03.02.2020 21:44):

chaos napisał:
Wywal Rockstar Launcher i wyczyść pozostałości np. Ccleanerem. Zainstaluj ponownie Rockstar Launcher na partycji systemowej (domyślnie C:). Daj znać jak poszło.


Jak usunę Rockstar Games Launcher to nie będę musiał ponownie pobierać GTA V?

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 03.02.2020 22:23 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 588
doughz: $23754.40
Chyba nie, powinien znaleźć że masz zainstalowane. Chyba :)

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 03.02.2020 22:41 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
Cytat:
Jak usunę Rockstar Games Launcher to nie będę musiał ponownie pobierać GTA V?

Na 99% gra zostanie na dysku.

Cytat:
udało mi się teraz uruchomić V i dało mi się nawet wejść do Online, ale potem znowu coś się popsuło.

Jak się popsuło, wywaliło do pulpitu? Może sprzęt Ci się grzeje po prostu i przez to wykrzacza system.

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 04.02.2020 12:04 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Zrobiłem tak jak pisał @chaos, ale nic to nie dało.
Natomiast gdy wywala do pulpitu to wartość CPU wynosi 100% lub jest blisko tej wartości, a wartość RAM jest powyżej 50% a gdy zamknę komunikat to wartość CPU spada do jakiś 20-30%.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 04.02.2020 15:44 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 588
doughz: $23754.40
Hmm.. spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki do karty (jeżeli są) i wygraj te ustawienia

@sdr za łatwo stawiasz krzyż(yk) :D

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 04.02.2020 22:31 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Niestety, nic to nie dało, jest tak jak jest.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 05.02.2020 06:19 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 588
doughz: $23754.40
W folderze osobistym (Dokumenty) masz folder Rockstar Games. Dalej powinieneś mieć foldery GTAV i Social Club. W nich znajdziesz pliki launcher.log i sicialclub_launcher.log. Podeślij je gdzieś i wrzuć link tutaj, może znajdziemy przyczynę problemu

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 05.02.2020 10:52 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
chaos napisał:
@sdr za łatwo stawiasz krzyż(yk) :D

Jestem zwolennikiem prostych rozwiązań Fan, podrzuć logi tak jak chaos pisze. Cokolwiek się dzieje, jakiś ślad powinien tam zostać. No chyba, że brakuje zasobów na zapis... :P

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 05.02.2020 11:35 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
http://www.wklejto.pl/807118 - launcher.log
http://www.wklejto.pl/807121 - socialclub_launcher.log

Mam nadzieję, że to są te pliki.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 05.02.2020 14:06 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
STATUS_ACCESS_VIOLATION - wygląda na naruszenie pamięci. Masz włączoną pamięć wirtualną? Ile? Może spróbuj zwiększyć. Ile masz RAM-u? Ile pamięci ma przydzielone karta graficzna?

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 05.02.2020 14:31 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
4GB. Z tego co udało mi się wyczytać to karta graficzna ma przydzielone 1664MB.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 05.02.2020 15:36 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
No trochę mało. A co z tą pamięcią wirtualną? Nie wiem o co dokładnie się launcher pluje (RAM czy pamięć karty graficznej), ale gdyby chodziło o RAM to pamięć wirtualna powinna poratować. Upewnij się, że masz 4GB wirtualki ustawione.

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 05.02.2020 15:44 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
Tak, mam ustawione 4GB pamięci wirtualnej.
Udało mi się uruchomić V i nawet przejść jedną misję w fabule, ale jak chce włączyć Online to na etapie tworzenia postaci zawiesza się program.

Jeśli chodzi o samą rozgrywkę, to ciężko to nazwać rozgrywką, bardziej bym powiedział pokaz slajdów. CPU jak i RAM wskazują blisko 100% wykorzystania.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 05.02.2020 23:09 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
Ok, czyli gra działa Ci losowo... Jakoś wątpię, że zaczyna się sypać dopiero w Online. Pewnie jakbyś pograł trochę dłużej w singla to też by klękła. chaos, jakieś pomysły? Bo zaczynam się znowu przekonywać do swojej teorii

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Roger napisany: 06.02.2020 07:16 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 10.12.2005
posty: 563
doughz: $24302.20
Sprawdź, jakie procesy się odpalają z grą/próbą uruchomienia, skasuj zdublowane

____________________
Roger
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 06.02.2020 11:36 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 588
doughz: $23754.40
Dołożyć wincyj ramu albo odpalić w okienku 800x600. Wyłączyć zbędne procesy systemu, antywirusy itp. 4 GB na współudział z kartą to faktycznie za mało, sam Windows potrafi dużo zająć, do tego 1,5gb idzie na kartę.

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 06.02.2020 12:04 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00
4GB to jest chyba maks dla mojego laptopa, zresztą nie pamiętam, mam Asusa X401A. Co do okienka, to odpalam grę w 640x480 i też bład wyskakuje. Jakby co to mogę dać zdjęcie z ustawieniami graficznymi w V.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 06.02.2020 13:07 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1489
doughz: $50847.40
Nie wiem czy to cokolwiek pomoże jeśli już masz ustawienia na minimum. Zobacz sobie jeszcze jakie ustawienia zmieniali w Potato Mode. To już zabawa na plikach konfiguracyjnych, ale chyba nic innego nie pozostało.


____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
fan_GTA napisany: 06.02.2020 19:28 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 10.08.2006
posty: 593
doughz: $38437.00

Zabawę na plikach konfiguracyjnych sobie odpuszczę.

____________________
GTA V na PC!!
GTA V: 86.00%
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
· Wybierz stronę: 1 2
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 19.09.2020 17:14
·
Obecnie forum przegląda 14 gości oraz 0 z 6481 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 14 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Urodziny obchodzą dziś · adirucio (24) · Wszystkiego najlepszego!
Napisano 24622 (+9697) postów w 1771 tematach z 108 ankietami
STATYSTYKI »
 
 
© 2004 - 2020 GTAthegame NETWORK
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies
news · forum · blogi · wap · xml · pliki · igf · njoy · szukaj · mapa