Gość

Rejestruj

błąd
Musisz być zalogowany!
Zaczekaj...
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 04.06.2026 01:21
· GTAthegame · Forum · Posty Użytkownika Zdzich
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
Zdzich
AIRoleplay - chat jak dawniej · napisany: 26.11.2025 12:08
Wrzucam krótką zabawę z botem. Jakoś wątpię żebyśmy mogli odtworzyć to z dzisiejszym społeczeństwem internetowym, tamte czasy gta'owe były bardziej płodne w sztukę internetową. Jak nie skrypty, multi, stunty czy grafiki to zawsze społeczność flashówek, ehhh stare dzieje - złote lata =) .

zrobimy sobie krótki roleplay symulujący lekarza pracującego w przychodni? można zasymulować komendy /me od czynności, /do od sytuacji w miejscu, /try od czynności losowej, która może się udać lub nie i jak bardzo, i jeszcze paru innych rzeczy, których nie mogę wymyśleć.
ChatGPT powiedział:
Jasne; możemy zrobić taki roleplay.
Ustalmy zasady, żeby gra była spójna i wygodna:
Proponowane komendy
Możemy korzystać z typowych znaczników z gier RPG:
/me; czynność postaci
np. /me zakłada rękawiczki i sięga po stetoskop.
/do; opis otoczenia lub sytuacji
np. /do w gabinecie czuć zapach leków, a za oknem słychać karetkę.
/try; losowa próba jakiegoś działania (ja mogę wykonać rzut i opisać wynik)
np. /try lekarz próbuje nakłonić pacjenta do spokojnego oddechu.
/talk; jeśli chcesz zaznaczyć wypowiedź postaci (opcjonalne, ale pomaga)
np. /talk;Proszę usiąść, już do Pana/Pani podchodzę.”
/think; myśli postaci (też opcjonalne)
np. /think Ten pacjent wygląda na bardzo zestresowanego…
Jeśli chcesz, możemy też dodać:
/system; do wprowadzania nowych zasad w trakcie.
/ooc; komentarz poza postacią (out of character).
Scenariusz
Możemy zacząć np. tak:
Jestem lekarzem przyjmującym w przychodni internistycznej. Ty możesz być pacjentem albo kimkolwiek innym w tym miejscu.

Jeśli jesteś gotów, napisz pierwszą scenę albo wejście swojej postaci. Możesz od razu użyć komend.
Powiedziałeś(-aś):
/ooc nie, to ja mam być lekarzem, ty udawaj pacjenta
ChatGPT powiedział:
/ooc Jasne, przełączam się na rolę pacjenta. Ty jesteś lekarzem.
Kiedy będziesz gotów, rozpocznij scenę; wejdę w nią jako pacjent w gabinecie.
Powiedziałeś(-aś):
/me wchodzi do gabinetu, i patrzy na zegarek, zakładając biały kitel.
ChatGPT powiedział:
/do drzwi do gabinetu cicho skrzypią, gdy w poczekalni wywołany zostaje kolejny pacjent.
/me wchodzi ostrożnie, trzymając jedną rękę na brzuchu.
/talk Dzień dobry pan doktor wołał?
Powiedziałeś(-aś):
/talk tak, proszę wejść, tu jest krzesło, pan spocznie. /me pokazuje na miejsce zakładając stetoskop na szyję.
ChatGPT powiedział:
/me ostrożnie siada na wskazanym krześle, wciąż trzymając się za brzuch.
/do krzesło lekko zaskrzypia pod ciężarem pacjenta, a w powietrzu unosi się delikatny zapach płynu do dezynfekcji.
/talk Dziękuję, panie doktorze coś mnie od rana kłuje tu, po lewej stronie.
/me lekko się garbi, jakby chciał zmniejszyć ból.
Powiedziałeś(-aś):
/me wskazuje na kozetkę pod ścianą /talk no to najpierw sprawdzimy co jest grane, proszę też położyć dowód na blacie to spiszemy pańskie dane. Nie wolno tego mówić głośno, bo rodo.
ChatGPT powiedział:
/me podnosi brwi z lekkim zrozumieniem, sięga do kieszeni po portfel.
/me wyciąga dowód osobisty i delikatnie kładzie go na blacie, jakby bał się, że zaraz spadnie.
/talk Jasne, proszę bardzo
/do pacjent powoli wstaje z krzesła, jedną ręką trzymając się za lewy bok, drugą opierając się o brzeg biurka, żeby utrzymać równowagę.
/me kieruje się w stronę kozetki i ostrożnie na nią siada, po chwili kładąc się zgodnie z instrukcją.
Powiedziałeś(-aś):
/try próbuję poczuć przez skórę pacjenta, które miejsce jest chore i co się stało, udało się?
ChatGPT powiedział:
/do lekarz przykłada dłonie do lewej strony brzucha pacjenta, powoli i metodycznie przesuwając palce wzdłuż powłok skórnych.
/try rzut na wyczucie palpacyjne; wynik: 71/100; częściowy sukces.
/do udaje Ci się wyczuć, gdzie dokładnie jest największa tkliwość — okolice lewego podżebrza.
Nie czujesz klasycznych oznak ostrego brzucha, ale mięśnie są wyraźnie napięte, a pacjent reaguje cofnięciem przy ucisku.
/talk o, właśnie tam
/do nie masz jeszcze pełnego obrazu przyczyny, ale coś jest podrażnione albo przeciążone mógł to być skręt, przeciągnięcie, a nawet łagodny stan zapalny.
Powiedziałeś(-aś):
/me dalej obmacuję jamę brzuszną pacjenta. /talk jadł pan coś niestrawnego, czy to tak od rana?
ChatGPT powiedział:
/me pacjent napina lekko brzuch, próbując nie ruszać się zbyt gwałtownie podczas badania palpacyjnego.
/do przy ucisku w okolicy pępka nie ma wyraźnej reakcji, ale im bliżej lewej strony, tym bardziej pacjent marszczy brwi.
/talk Hmm właściwie to zaczęło się dopiero koło południa.
/me unosi lekko głowę, żeby spojrzeć na lekarza.
/talk Jadłem normalnie jajecznicę rano i kanapkę później. Nic podejrzanego przynajmniej tak mi się wydaje.
/do pacjent lekko syczy przy głębszym ucisku pod żebrami.
Powiedziałeś(-aś):
/me hmm to mi wygląda na problem jelitowy, ale jeszcze sprawdzę w atlasie, co jest pod tym miejscem. Wie pan, jestem internistą od niedawna.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent uśmiecha się słabo, ale wyczuwalnie z ulgą, że lekarz mówi otwarcie.
/do pacjent poprawia się na kozetce, starając się ułatwić dostęp do badanej okolicy.
/talk Proszę się nie przejmować, panie doktorze… każdy kiedyś zaczyna. Najważniejsze, że pan sprawdza dokładnie.
/me kiwa głową w stronę atlasu.
/talk Z tego co pamiętam, to chyba coś od jelit albo śledziona… ale ja się nie znam, więc wolę nie zgadywać.
/do pacjent spokojnie oddycha, choć wciąż ostrożnie, żeby nie wywołać bólu.
Powiedziałeś(-aś):
/me sprawdza atlas, /talk to jelito grube. Może zwykła drażliwość jelita. Jaki pan miał stolec?
ChatGPT powiedział:
/me pacjent lekko porusza nogami na kozetce, jakby zastanawiał się, jak odpowiedzieć.
/do w gabinecie robi się na moment cicho, tylko szelest kartek atlasu towarzyszy krótkiej pauzie.
/talk Eee raczej normalny, może trochę twardszy niż zwykle, ale bez żadnych dziwnych rzeczy.
/me drapie się niepewnie po karku.
/talk Nie miałem biegunki, krwi też nie. Tylko taki jakby ucisk i kłucie z boku.
/do wygląda na lekko zakłopotanego, ale mówi szczerze i wprost.
Powiedziałeś(-aś):
/me drapie się w podbródek. /talk Na wszelki wypadek trzeba zrobić badanie ultrasonograficzne, trzeba będzie przejść do pokoju zabiegowego.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent podnosi się powoli do pozycji siedzącej, trzymając się jedną ręką za bok, drugą opierając o kozetkę, żeby nie obciążyć brzucha.
/talk Jasne, panie doktorze; jeśli trzeba USG, to idziemy.
/do pacjent zsuwa nogi z kozetki i ostrożnie wstaje. Widać, że ból jest umiarkowany nie obezwładnia, ale każdy ruch powoduje lekkie skrzywienie twarzy.
/talk A co do stolca; był raczej normalny, może trochę bardziej zbity niż zwykle, ale bez krwi ani niczego podejrzanego.
/me czeka na lekarza przy drzwiach gabinetu, gotów przejść do pokoju zabiegowego.
Powiedziałeś(-aś):
/me wchodzi do pokoju zabiegowego /do ultrasonograf stoi pod zakurzoną folią nieużywany. /me ściąga folię i odpala maszynę. /talk proszę się jeszcze raz położyć na tej kozetce.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent ostrożnie wstaje z kozetki i przesuwa się do kozetki w pokoju zabiegowym.
/do kozetka skrzypi lekko, ultrasonograf cicho buczy po włączeniu, ekran migocze na chwilę.
/talk Dobrze leżeć na plecach, tak?
/me kładzie się powoli, ręce ułożone wzdłuż ciała, starając się nie napinać mięśni brzucha.
/do w powietrzu czuć lekko chłodny zapach żelu do USG, pacjent spogląda nieco z niepewnością na ekran maszyny.
Powiedziałeś(-aś):
/me wyciąga żel do usg /talk tak, na plecach. /me rozpoczyna badanie. /do co widzę?
ChatGPT powiedział:
/do ekran ultrasonografu wypełnia się obrazem przekrojów jamy brzusznej.
/do widać wyraźnie sylwetki jelita grubego, wątroby, nerek i pęcherza. Nie ma dużych zmian ogniskowych ani wyraźnego stanu zapalnego w obrębie śledziony.
/do jelito grube w lewym podżebrzu wydaje się lekko rozszerzone, a ściana miejscami nieznacznie pogrubiała co może odpowiadać łagodnej drażliwości jelita.
/me pacjent obserwuje ekran, nieco zaniepokojony.
/talk Hmm; wygląda na to, że nie ma czegoś poważnego, panie doktorze?
/me ściska lekko brzuch, sprawdzając reakcję na ucisk kozetki.
Powiedziałeś(-aś):
/me odchrząka lekko /talk nie wygląda to na zapalenie jelit, ale światło jelita poszerzone. Długo pan przebywa w pozycji siedzącej?
ChatGPT powiedział:
/me pacjent kiwa głową lekko, marszcząc brwi.
/talk Tak, niestety większość dnia spędzam przy biurku, czasem po 10 godzin siedząc.
/me przesuwa się nieco na kozetce, próbując rozluźnić mięśnie brzucha.
/do w powietrzu czuć lekki zapach żelu do USG, pacjent patrzy na lekarza z lekką obawą, ale też zainteresowaniem diagnozą.
/talk To może być przyczyną czasem takie poszerzenie jelita wynika ze spowolnionego pasażu jelitowego przy długim siedzeniu.
Powiedziałeś(-aś):
/talk no dobra, to wiem co panu zapisać. Ale jak już jesteśmy to żeby nie marnować badania sprawdźmy inne elementy jamy brzusznej /me sprawdza nerki, pęcherz, wątrobę, śledzionę i inne. /do co widzę/
ChatGPT powiedział:
/do obraz USG wypełnia się kolejnymi przekrojami jamy brzusznej.
/do widać wyraźnie:
Nerki; kształt i echostruktura prawidłowe, brak kamieni i poszerzenia układu kielichowo-miedniczkowego.
Pęcherz moczowy dobrze wypełniony, ściany gładkie, brak złogów.
Wątroba jednolita echostruktura, brak zmian ogniskowych, niepowiększona.
Śledziona – prawidłowych rozmiarów, bez cech powiększenia ani ogniskowych zmian.
Trzustka widoczna częściowo, bez ewidentnych guzów czy torbieli.
/do pacjent obserwuje ekran, wydaje się coraz bardziej uspokojony.
/me pacjent lekko odetchnął, pozwalając na przesunięcie sondy.
/talk Wygląda na to, że poza jelitem wszystko jest w porządku, prawda?
/do w tle słychać ciche brzęczenie urządzenia i delikatne kliknięcia przy zmianie trybu skanowania.
Powiedziałeś(-aś):
/me wyciąga ręcznik papierowy i wyciera żel do usg z brzucha pacjenta. /talk No tak, wszystko w porządku, zaraz wydrukuje badanie i w gabinecie zapisze panu odpowiednie tabletki. /me czeka na wydruk z maszyny.
ChatGPT powiedział:
/do pacjent powoli wstaje z kozetki, czując ulgę, że badanie dobiegło końca.
/me lekko rozluźnia mięśnie brzucha, poprawiając ubranie.
/talk Dziękuję, panie doktorze trochę się bałem, że to coś poważnego.
/do z ultrasonografu wychodzi kartka z wydrukiem obrazów i podstawowymi pomiarami, lekko parująca od ciepła drukarki.
/me pacjent obserwuje, jak lekarz przegląda wydruk, notując uwagi.
/talk Więc jakie będą tabletki? Co pomoże na to drażliwe jelito?
Powiedziałeś(-aś):
/me przechodzi z pacjentem do swojego gabinetu. /talk no więc tak, prawdopodobnie drażliwe jelito. /me patrzy w dowód osobisty na blacie biurka /do jakie dane?
ChatGPT powiedział:
/do pacjent siada z powrotem na krześle w gabinecie, wciąż lekko trzymając się brzucha, choć ból już mniejszy.
/me pacjent spogląda na lekarza, lekko zaniepokojony, że trzeba będzie podać swoje dane.
/do dowodu osobistego widać typowe dane:
Imię i nazwisko
Data urodzenia
Adres zamieszkania
PESEL
Seria i numer dowodu
/talk Proszę bardzo, wszystko gotowe.
/do w gabinecie pachnie świeżością dezynfekcji, a papier z USG leży obok komputera, czekając na wprowadzenie wyników do dokumentacji.
Powiedziałeś(-aś):
/me przepisuje dane z dowodu do komputera /talk No, badanie usg wepniemy do karty pacjenta, na przyszłość /me wchodzi w aplikację do drukowania recept /talk zapisuję panu Debridat, jedną tabletkę rano przed jedzeniem, w południe przed obiadem i wieczorem na sennie. Powinno ustąpić. to jest lek uspokajający jelito grube. /do recepta drukuje się /me podaje receptę pacjentowi. /talk proszę bardzo, recepta ważna miesiąc.
ChatGPT powiedział:
/do pacjent przyjmuje receptę obiema rękami, lekko się kłaniając w podziękowaniu.
/me uśmiecha się z ulgą, patrząc na drukowaną kartkę.
/talk Dziękuję bardzo, panie doktorze będę brał zgodnie z zaleceniem. Mam nadzieję, że to pomoże.
/do w gabinecie słychać ciche tykanie zegara, a komputer wyświetla zapisane wyniki USG w karcie pacjenta.
/me pacjent powoli wstaje, przygotowując się do wyjścia.
/talk Jeszcze raz dziękuję, i przepraszam za tyle pytań lepiej teraz już wiem, co robić.

Powiedziałeś(-aś):
/me drapie się za uchem /talk nie ma problemu, taka praca. Proszę iść i wracać do zdrowia.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent kiwa głową z lekkim uśmiechem, chwytając torbę.
/talk Dziękuję, panie doktorze postaram się stosować do zaleceń.
/do pacjent wychodzi powoli z gabinetu, zamykając za sobą drzwi.
/do w gabinecie pozostaje zapach dezynfekcji i cichy szum komputera, a lekarz może już spisać krótką notatkę podsumowującą wizytę.
RolePlay - AIRPG - Pomoc · napisany: 02.06.2025 12:39
Znalazłem dwa stare filmy z mtarp, matko jaki skansen :> .
https://youtu.be/z98O7bOaxTw?si=L0vuuoKb-JlJP0lA
https://youtu.be/L8YxTfYFf4k?si=sHhJRrO0Lp9neTEJ

+++ EDIT (15.10.2025 11:12):

Pospamuję trochę bo temat widzę przycichł, a szkoda. Na podstawie mojego kilkutygodniowego doświadczenia z facebookowiczami larpów i larperów, stwierdzam że wolę być opisywany nie jako larper a jako własnie roleplayer, bo mi się to bardziej podoba.
Nie wiem czemu larperzy kojarzą mi się bardziej z wannabe aktorami, którzy mają wielkie chęci do poświęcenia dla roli, a ja chce się w odgrywanie po prostu bawić. Tak było zawsze, i tak zostało do teraz - i to pomimo tego że już za czasów liberty-rp od startera, do gry wchodziło coraz więcej statsiarzy, którzy ponad flow rozgrywki preferowali zdobywanie statystyk i przedłużanie nimi cyber penisa. Dlatego zawsze będę wspominał z rozrzewnieniem stare eventy, w których bawiłem się moją postacią w chirurga i przeprowadzałem operacje, mimo tego że równocześnie jeździłem na karetce =) .

To były dziwne czasy, dobrze że internet-archive, trochę tych wspomnień zachował =) .
RolePlay - AIRPG - Pomoc · napisany: 22.01.2025 09:59
"Szkoda, że nie pamiętam jak moja postać się nazywała. Właściwie było ich kilka. Pamiętam, że byłem generałem wojska na chyba największym serwerze RP "
Znalazłem moderatora działu armii na linku z wayback machine jakiegoś Rafael_Santi. może to ty? =) .
RolePlay - AIRPG - Pomoc · napisany: 21.01.2025 15:30
Wow, trafił nam się większy dinozaur ode mnie. Uszanowanie i padam do nóżek =) .
RolePlay - AIRPG - Pomoc · napisany: 20.01.2025 17:18
Nie szkodzi, dobrze że chociaż ty odpisałeś, od razu cieplej na serduszku się zrobiło że jeszcze ktoś pamięta te czasy, hehe. Do następnego :> .
RolePlay - AIRPG - Pomoc · napisany: 16.01.2025 17:33
Hej, szczerze powiedziawszy ten temat to raczej okrzyk rozpaczy i zew wspomnień, ale nic nie poradzę na to że jestem sentymentalny...

Pamiętacie może za czasów Wasyla i janta był serwer PRS, kto w niego grał, są tu tacy ludzie?

No więc, chciałbym sobie i wam do użytku prywatnego stworzyć PDF'a do pobrania za darmo opis gry rpg, żebyśmy mogli sobie w domu pograć w cichym kątku i powspominać stare czasy. W załączniku wrzucam swojego pdf'a którego wygenerowałem w chacie gpt razem z informacjami do jakich doszedłem z archiwum starych stron polish-rp.pl czyli wayback machine. Dzięki niemu nawet dowiedziałem się ze ja, Nick Mahone, i mój wierny wój, Alex Mahone, zapisaliśmy się w historii internetu roleplayowego. Ale do rzeczy.
Pożegnania wasyla janta i dvl
https://web.archive.org/web/20071130024647/http://www.polish-rp.pl/

Fragment forum:
https://web.archive.org/web/20071028152053/http://www.polish-rp.pl/

No więc, potrzebuję jak najwięcej informacji o tym jak wyglądał roleplay i jak z punktu widzenia mechaniki tekstowego RPG można by go odtworzyć. Liczę na wszelkie informacje, ale jeśli myślicie że chciałbym robić to tylko papierowo, to się mylicie. Jeśli wszelkie LLM'y i chatygpt rozwiną się tak jak się rozwijają, będzie można w przyszłości wrzucić takiego PDF'a do chata, i on na podstawie tego będzie nam generował dalszą rozgrywkę tekstową - i to mnie najbardziej ciekawi. Wtedy będziemy mogli wymieniać się tekstami z własnych zabaw, zupełnie jak za starych czasów, kiedy wymienialiśmy się na forum tekstami z basha. W linkach macie też zapisane logo prs, więc jest co wspominać. Nie mniej, będę czekał =)) .

Tutaj macie moją póki co zabawę w prs z chatemgpt. bawiłem się pół dnia, było wyśmienicie. ale sam chatgpt nie jest tak losowy i przypadkowy, więc trzeba to skomplikować =) .
https://drive.google.com/file/d/1LDIO3ZPGk64wtJcbbTkXnl8OLyEC7rPh/view?usp=sharing

Reupload'y odcinków Just Jazzy · napisany: 01.11.2024 15:19
Ja już nie gram w ogóle i zazdroszcze ludziom co nie widzą potrzeby wchodzenia do internetu, za dużym nałogowcem już jestem.
Jak ktoś chce kilka starych filmów to niech woła, mam kontakt z Dave'em jak coś, od niego mam sporo filmów z czasów _F .
Reupload'y odcinków Just Jazzy · napisany: 08.07.2024 10:50
Jant napisał:
No witam xD

Nie do końca wiem co treściwego mogę napisać w moim pierwszym poście na tym forum od 15 lat. XDD Bardzo fajnie, że do dzisiaj pamięta się o Just Jazzy, i mam nadzieję, że wracanie do tamtych klimatów gdy naprawdę mnóstwo osób tworzyło filmy w GTA (głównie SA, w które do dziś okazyjnie grywam), tak jak mi sprawia wam frajdę. Dziś już troszeczkę cringe'owo mi się patrzy na to wszystko, ale trzeba brać poprawkę na fakt, że wszystko tworzyli burzliwi nastolatkowie z nieograniczonym dostępem do internetu. xD

Odnośnie samego Just Jazzy, większość dobrych słów zdecydowanie powinniście kierować w kierunku maysty (aka master_gta), który był głównym mózgiem, operatorem, nagrywaczem, scenarzystą i montażystą stojącym za JJ. Notabene, gdyby ktoś z Was miał do niego kontakt, to byłoby cudownie, bo próbowałem chłopa odnaleźć i zwyczajnie nie dałem rady.

Fajnie Jant że chociaż ciebie wspominają, ja nawet nie mogę się tu zalogować jako How high bo ten mail już pewnie nie istnieje, albo hasła zapomniałem. Ale jedno mi się podoba że chociaż w jednym głównym nurcie zostałem zapamiętany - w podziękowaniach Wasyla na napisach do SS2.

Nawiasem, https://www.dailymotion.com/PonczekPL tutaj jest część moich i część obcych filmów. Wiem że tak nie powinienem zostać zapamiętywany, ale skoro nie pamiętają mnie to chociaż sam się przypomnę :> . No i jest trochę cringu, chociaż bardziej luźno do tego chyba podchodziłem.

PS. Usuńcie konto How high, to będę mógł zarejestrować się normalnie... Po tylu latach nic już nie pamiętam :< .
· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 04.06.2026 01:21
·
Obecnie forum przegląda 14 gości oraz 0 z 6703 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 14 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25399 (+9697) postów w 1872 tematach z 115 ankietami
STATYSTYKI »
news · forum · blogi · mobile · rss · pliki · filmy · njoy · szukaj · mapa
© 2004 - 2026 GTAthegame
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów jest zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies