Gość

Rejestruj

· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 04.06.2026 02:34
· GTAthegame · Forum · Café Robina
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
AIRoleplay - chat jak dawniej
Zdzich napisany: 26.11.2025 12:08 Link Do Tego Posta
amateur

rp: 222
Wrzucam krótką zabawę z botem. Jakoś wątpię żebyśmy mogli odtworzyć to z dzisiejszym społeczeństwem internetowym, tamte czasy gta'owe były bardziej płodne w sztukę internetową. Jak nie skrypty, multi, stunty czy grafiki to zawsze społeczność flashówek, ehhh stare dzieje - złote lata =) .

zrobimy sobie krótki roleplay symulujący lekarza pracującego w przychodni? można zasymulować komendy /me od czynności, /do od sytuacji w miejscu, /try od czynności losowej, która może się udać lub nie i jak bardzo, i jeszcze paru innych rzeczy, których nie mogę wymyśleć.
ChatGPT powiedział:
Jasne; możemy zrobić taki roleplay.
Ustalmy zasady, żeby gra była spójna i wygodna:
Proponowane komendy
Możemy korzystać z typowych znaczników z gier RPG:
/me; czynność postaci
np. /me zakłada rękawiczki i sięga po stetoskop.
/do; opis otoczenia lub sytuacji
np. /do w gabinecie czuć zapach leków, a za oknem słychać karetkę.
/try; losowa próba jakiegoś działania (ja mogę wykonać rzut i opisać wynik)
np. /try lekarz próbuje nakłonić pacjenta do spokojnego oddechu.
/talk; jeśli chcesz zaznaczyć wypowiedź postaci (opcjonalne, ale pomaga)
np. /talk;Proszę usiąść, już do Pana/Pani podchodzę.”
/think; myśli postaci (też opcjonalne)
np. /think Ten pacjent wygląda na bardzo zestresowanego…
Jeśli chcesz, możemy też dodać:
/system; do wprowadzania nowych zasad w trakcie.
/ooc; komentarz poza postacią (out of character).
Scenariusz
Możemy zacząć np. tak:
Jestem lekarzem przyjmującym w przychodni internistycznej. Ty możesz być pacjentem albo kimkolwiek innym w tym miejscu.

Jeśli jesteś gotów, napisz pierwszą scenę albo wejście swojej postaci. Możesz od razu użyć komend.
Powiedziałeś(-aś):
/ooc nie, to ja mam być lekarzem, ty udawaj pacjenta
ChatGPT powiedział:
/ooc Jasne, przełączam się na rolę pacjenta. Ty jesteś lekarzem.
Kiedy będziesz gotów, rozpocznij scenę; wejdę w nią jako pacjent w gabinecie.
Powiedziałeś(-aś):
/me wchodzi do gabinetu, i patrzy na zegarek, zakładając biały kitel.
ChatGPT powiedział:
/do drzwi do gabinetu cicho skrzypią, gdy w poczekalni wywołany zostaje kolejny pacjent.
/me wchodzi ostrożnie, trzymając jedną rękę na brzuchu.
/talk Dzień dobry pan doktor wołał?
Powiedziałeś(-aś):
/talk tak, proszę wejść, tu jest krzesło, pan spocznie. /me pokazuje na miejsce zakładając stetoskop na szyję.
ChatGPT powiedział:
/me ostrożnie siada na wskazanym krześle, wciąż trzymając się za brzuch.
/do krzesło lekko zaskrzypia pod ciężarem pacjenta, a w powietrzu unosi się delikatny zapach płynu do dezynfekcji.
/talk Dziękuję, panie doktorze coś mnie od rana kłuje tu, po lewej stronie.
/me lekko się garbi, jakby chciał zmniejszyć ból.
Powiedziałeś(-aś):
/me wskazuje na kozetkę pod ścianą /talk no to najpierw sprawdzimy co jest grane, proszę też położyć dowód na blacie to spiszemy pańskie dane. Nie wolno tego mówić głośno, bo rodo.
ChatGPT powiedział:
/me podnosi brwi z lekkim zrozumieniem, sięga do kieszeni po portfel.
/me wyciąga dowód osobisty i delikatnie kładzie go na blacie, jakby bał się, że zaraz spadnie.
/talk Jasne, proszę bardzo
/do pacjent powoli wstaje z krzesła, jedną ręką trzymając się za lewy bok, drugą opierając się o brzeg biurka, żeby utrzymać równowagę.
/me kieruje się w stronę kozetki i ostrożnie na nią siada, po chwili kładąc się zgodnie z instrukcją.
Powiedziałeś(-aś):
/try próbuję poczuć przez skórę pacjenta, które miejsce jest chore i co się stało, udało się?
ChatGPT powiedział:
/do lekarz przykłada dłonie do lewej strony brzucha pacjenta, powoli i metodycznie przesuwając palce wzdłuż powłok skórnych.
/try rzut na wyczucie palpacyjne; wynik: 71/100; częściowy sukces.
/do udaje Ci się wyczuć, gdzie dokładnie jest największa tkliwość — okolice lewego podżebrza.
Nie czujesz klasycznych oznak ostrego brzucha, ale mięśnie są wyraźnie napięte, a pacjent reaguje cofnięciem przy ucisku.
/talk o, właśnie tam
/do nie masz jeszcze pełnego obrazu przyczyny, ale coś jest podrażnione albo przeciążone mógł to być skręt, przeciągnięcie, a nawet łagodny stan zapalny.
Powiedziałeś(-aś):
/me dalej obmacuję jamę brzuszną pacjenta. /talk jadł pan coś niestrawnego, czy to tak od rana?
ChatGPT powiedział:
/me pacjent napina lekko brzuch, próbując nie ruszać się zbyt gwałtownie podczas badania palpacyjnego.
/do przy ucisku w okolicy pępka nie ma wyraźnej reakcji, ale im bliżej lewej strony, tym bardziej pacjent marszczy brwi.
/talk Hmm właściwie to zaczęło się dopiero koło południa.
/me unosi lekko głowę, żeby spojrzeć na lekarza.
/talk Jadłem normalnie jajecznicę rano i kanapkę później. Nic podejrzanego przynajmniej tak mi się wydaje.
/do pacjent lekko syczy przy głębszym ucisku pod żebrami.
Powiedziałeś(-aś):
/me hmm to mi wygląda na problem jelitowy, ale jeszcze sprawdzę w atlasie, co jest pod tym miejscem. Wie pan, jestem internistą od niedawna.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent uśmiecha się słabo, ale wyczuwalnie z ulgą, że lekarz mówi otwarcie.
/do pacjent poprawia się na kozetce, starając się ułatwić dostęp do badanej okolicy.
/talk Proszę się nie przejmować, panie doktorze… każdy kiedyś zaczyna. Najważniejsze, że pan sprawdza dokładnie.
/me kiwa głową w stronę atlasu.
/talk Z tego co pamiętam, to chyba coś od jelit albo śledziona… ale ja się nie znam, więc wolę nie zgadywać.
/do pacjent spokojnie oddycha, choć wciąż ostrożnie, żeby nie wywołać bólu.
Powiedziałeś(-aś):
/me sprawdza atlas, /talk to jelito grube. Może zwykła drażliwość jelita. Jaki pan miał stolec?
ChatGPT powiedział:
/me pacjent lekko porusza nogami na kozetce, jakby zastanawiał się, jak odpowiedzieć.
/do w gabinecie robi się na moment cicho, tylko szelest kartek atlasu towarzyszy krótkiej pauzie.
/talk Eee raczej normalny, może trochę twardszy niż zwykle, ale bez żadnych dziwnych rzeczy.
/me drapie się niepewnie po karku.
/talk Nie miałem biegunki, krwi też nie. Tylko taki jakby ucisk i kłucie z boku.
/do wygląda na lekko zakłopotanego, ale mówi szczerze i wprost.
Powiedziałeś(-aś):
/me drapie się w podbródek. /talk Na wszelki wypadek trzeba zrobić badanie ultrasonograficzne, trzeba będzie przejść do pokoju zabiegowego.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent podnosi się powoli do pozycji siedzącej, trzymając się jedną ręką za bok, drugą opierając o kozetkę, żeby nie obciążyć brzucha.
/talk Jasne, panie doktorze; jeśli trzeba USG, to idziemy.
/do pacjent zsuwa nogi z kozetki i ostrożnie wstaje. Widać, że ból jest umiarkowany nie obezwładnia, ale każdy ruch powoduje lekkie skrzywienie twarzy.
/talk A co do stolca; był raczej normalny, może trochę bardziej zbity niż zwykle, ale bez krwi ani niczego podejrzanego.
/me czeka na lekarza przy drzwiach gabinetu, gotów przejść do pokoju zabiegowego.
Powiedziałeś(-aś):
/me wchodzi do pokoju zabiegowego /do ultrasonograf stoi pod zakurzoną folią nieużywany. /me ściąga folię i odpala maszynę. /talk proszę się jeszcze raz położyć na tej kozetce.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent ostrożnie wstaje z kozetki i przesuwa się do kozetki w pokoju zabiegowym.
/do kozetka skrzypi lekko, ultrasonograf cicho buczy po włączeniu, ekran migocze na chwilę.
/talk Dobrze leżeć na plecach, tak?
/me kładzie się powoli, ręce ułożone wzdłuż ciała, starając się nie napinać mięśni brzucha.
/do w powietrzu czuć lekko chłodny zapach żelu do USG, pacjent spogląda nieco z niepewnością na ekran maszyny.
Powiedziałeś(-aś):
/me wyciąga żel do usg /talk tak, na plecach. /me rozpoczyna badanie. /do co widzę?
ChatGPT powiedział:
/do ekran ultrasonografu wypełnia się obrazem przekrojów jamy brzusznej.
/do widać wyraźnie sylwetki jelita grubego, wątroby, nerek i pęcherza. Nie ma dużych zmian ogniskowych ani wyraźnego stanu zapalnego w obrębie śledziony.
/do jelito grube w lewym podżebrzu wydaje się lekko rozszerzone, a ściana miejscami nieznacznie pogrubiała co może odpowiadać łagodnej drażliwości jelita.
/me pacjent obserwuje ekran, nieco zaniepokojony.
/talk Hmm; wygląda na to, że nie ma czegoś poważnego, panie doktorze?
/me ściska lekko brzuch, sprawdzając reakcję na ucisk kozetki.
Powiedziałeś(-aś):
/me odchrząka lekko /talk nie wygląda to na zapalenie jelit, ale światło jelita poszerzone. Długo pan przebywa w pozycji siedzącej?
ChatGPT powiedział:
/me pacjent kiwa głową lekko, marszcząc brwi.
/talk Tak, niestety większość dnia spędzam przy biurku, czasem po 10 godzin siedząc.
/me przesuwa się nieco na kozetce, próbując rozluźnić mięśnie brzucha.
/do w powietrzu czuć lekki zapach żelu do USG, pacjent patrzy na lekarza z lekką obawą, ale też zainteresowaniem diagnozą.
/talk To może być przyczyną czasem takie poszerzenie jelita wynika ze spowolnionego pasażu jelitowego przy długim siedzeniu.
Powiedziałeś(-aś):
/talk no dobra, to wiem co panu zapisać. Ale jak już jesteśmy to żeby nie marnować badania sprawdźmy inne elementy jamy brzusznej /me sprawdza nerki, pęcherz, wątrobę, śledzionę i inne. /do co widzę/
ChatGPT powiedział:
/do obraz USG wypełnia się kolejnymi przekrojami jamy brzusznej.
/do widać wyraźnie:
Nerki; kształt i echostruktura prawidłowe, brak kamieni i poszerzenia układu kielichowo-miedniczkowego.
Pęcherz moczowy dobrze wypełniony, ściany gładkie, brak złogów.
Wątroba jednolita echostruktura, brak zmian ogniskowych, niepowiększona.
Śledziona – prawidłowych rozmiarów, bez cech powiększenia ani ogniskowych zmian.
Trzustka widoczna częściowo, bez ewidentnych guzów czy torbieli.
/do pacjent obserwuje ekran, wydaje się coraz bardziej uspokojony.
/me pacjent lekko odetchnął, pozwalając na przesunięcie sondy.
/talk Wygląda na to, że poza jelitem wszystko jest w porządku, prawda?
/do w tle słychać ciche brzęczenie urządzenia i delikatne kliknięcia przy zmianie trybu skanowania.
Powiedziałeś(-aś):
/me wyciąga ręcznik papierowy i wyciera żel do usg z brzucha pacjenta. /talk No tak, wszystko w porządku, zaraz wydrukuje badanie i w gabinecie zapisze panu odpowiednie tabletki. /me czeka na wydruk z maszyny.
ChatGPT powiedział:
/do pacjent powoli wstaje z kozetki, czując ulgę, że badanie dobiegło końca.
/me lekko rozluźnia mięśnie brzucha, poprawiając ubranie.
/talk Dziękuję, panie doktorze trochę się bałem, że to coś poważnego.
/do z ultrasonografu wychodzi kartka z wydrukiem obrazów i podstawowymi pomiarami, lekko parująca od ciepła drukarki.
/me pacjent obserwuje, jak lekarz przegląda wydruk, notując uwagi.
/talk Więc jakie będą tabletki? Co pomoże na to drażliwe jelito?
Powiedziałeś(-aś):
/me przechodzi z pacjentem do swojego gabinetu. /talk no więc tak, prawdopodobnie drażliwe jelito. /me patrzy w dowód osobisty na blacie biurka /do jakie dane?
ChatGPT powiedział:
/do pacjent siada z powrotem na krześle w gabinecie, wciąż lekko trzymając się brzucha, choć ból już mniejszy.
/me pacjent spogląda na lekarza, lekko zaniepokojony, że trzeba będzie podać swoje dane.
/do dowodu osobistego widać typowe dane:
Imię i nazwisko
Data urodzenia
Adres zamieszkania
PESEL
Seria i numer dowodu
/talk Proszę bardzo, wszystko gotowe.
/do w gabinecie pachnie świeżością dezynfekcji, a papier z USG leży obok komputera, czekając na wprowadzenie wyników do dokumentacji.
Powiedziałeś(-aś):
/me przepisuje dane z dowodu do komputera /talk No, badanie usg wepniemy do karty pacjenta, na przyszłość /me wchodzi w aplikację do drukowania recept /talk zapisuję panu Debridat, jedną tabletkę rano przed jedzeniem, w południe przed obiadem i wieczorem na sennie. Powinno ustąpić. to jest lek uspokajający jelito grube. /do recepta drukuje się /me podaje receptę pacjentowi. /talk proszę bardzo, recepta ważna miesiąc.
ChatGPT powiedział:
/do pacjent przyjmuje receptę obiema rękami, lekko się kłaniając w podziękowaniu.
/me uśmiecha się z ulgą, patrząc na drukowaną kartkę.
/talk Dziękuję bardzo, panie doktorze będę brał zgodnie z zaleceniem. Mam nadzieję, że to pomoże.
/do w gabinecie słychać ciche tykanie zegara, a komputer wyświetla zapisane wyniki USG w karcie pacjenta.
/me pacjent powoli wstaje, przygotowując się do wyjścia.
/talk Jeszcze raz dziękuję, i przepraszam za tyle pytań lepiej teraz już wiem, co robić.

Powiedziałeś(-aś):
/me drapie się za uchem /talk nie ma problemu, taka praca. Proszę iść i wracać do zdrowia.
ChatGPT powiedział:
/me pacjent kiwa głową z lekkim uśmiechem, chwytając torbę.
/talk Dziękuję, panie doktorze postaram się stosować do zaleceń.
/do pacjent wychodzi powoli z gabinetu, zamykając za sobą drzwi.
/do w gabinecie pozostaje zapach dezynfekcji i cichy szum komputera, a lekarz może już spisać krótką notatkę podsumowującą wizytę.

Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Zobacz Posty Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 04.06.2026 02:34
·
Obecnie forum przegląda 19 gości oraz 0 z 6703 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 19 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 25399 (+9697) postów w 1872 tematach z 115 ankietami
STATYSTYKI »
news · forum · blogi · mobile · rss · pliki · filmy · njoy · szukaj · mapa
© 2004 - 2026 GTAthegame
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów jest zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies