Gość

Rejestruj

 

 
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 20.01.2019 18:17
· GTAthegame · Forum · Pomoc
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
Socialclub strona nie działa
drezz napisany: 29.12.2018 19:34 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Siema.
Dawno mnie na tym forum nie było. Z góry przepraszam, że przypomniałem sobie o Was dopiero teraz i w takich okolicznościach.
Możecie mi wierzyć lub nie ale nigdy nie grałem w GTA V Nie wiem o tej grze praktycznie nic.
Długo czekałem, żeby ją w końcu uruchomić. Najpierw był problem z porysowaną płytą, przez którą nie mogłem owej gry nawet zainstalować jednak z tym problemem pomogliście mi się uporać już daaawno temu za co dziękuję! Potem pojawił się problem związany z moim starym gruchotem, który nie dał rady uciągnąć gry. Tzn sama gra się uruchamiała ale klatkowała niemiłosiernie. Odpuściłem sobie na pewien czas. Kiedy dostałem w łapy sprzęt, na którym można płynnie grać w piątkę po instalacji gry nie mogę jej uruchomić ponieważ launcher twierdzi, że tryb offline jest niedostępny i nie mogę zrobić nic - ani zalogować się do Social Clubu ani zagrać w trybie offline. Dodam, że strona Social Clubu również nie działa i teraz nie wiem czy to problem po stronie Rockstar czy po mojej stronie. Nie wiem co mogłem zrobić nie tak. GTA V wywala ten sam błąd na obu komputerach zarówno tym starym (na którym wcześniej chociaż się uruchamiała) i na tym nowym. Proszę o pomoc i z góry dziękuję!

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 29.12.2018 19:41 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1415
doughz: $42162.40
No doprawdy dziwne. U mnie SC działa, w V grałem nawet przed chwilą, więc to akurat niemal na pewno coś u Ciebie. Skoro grasz na wersji płytowej to muszę zapytać o podstawową rzecz, o której często się zapomina: zainstalowałeś wszystkie aktualizacje/łaty? Wersja PC ma już ponad 3 lata i gra mocno zmieniła się przez ten czas. Możliwe, że mechanizmy SC wykorzystywane na początku już nie funkcjonują.

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 29.12.2018 20:17 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Masz na myśli aktualizacje launchera SC czy samej gry? Nie mogę zaktualizować gry bez zalogowania się do Social Clubu a launchera zaktualizowałem.

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 29.12.2018 23:51 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
No siema łobuzie. Skoro kiedyś grę odpaliłeś to spróbuj zalogować się na swoje konto social club z poziomu przeglądarki. Pamiętaj, musi to być to samo konto którym aktywowałeś grę. Tam znajdziesz coś takiego jak pobieranie gier. Jeśli aktywowałeś kiedyś pudełkową wersję to powinieneś móc ściągnąć wersje cyfrową. Pamiętaj żeby przed instalacją wyczyścić pozostałości poprzedniej wersji. Najlepiej użyj CCleanera do deinstalacji i czyszczenia dysku oraz rejestru. Jeśli uzywasz konta lokalnego w Windowsie sugerowalbym założenie drugiego, system nie będzie widział zostawionych śmieci. Uwaga! Instalka może zajmuje tam 200 czy 300 mega, ale potem przygotuj się na 75 giga, co przy łączu < 100 Mbps może być wyzwaniem.

Ten sposób u mnie zadziałał. Mam pudełko z premiery i szczerze mówiąc wolałbym podciąć sobie żyły niż instalować grę z 7 płyt a potem przechodzić przez koszmar aktualizacji. Ściągnąłem sobie całość na gotowo i zadziałało na nowym kompie.

Daj znać jak poszło.

+++ EDIT (30.12.2018 09:05):

A jeżeli czysta instalacja zaktualizowanego launchera nie pomoże to będziesz musiał sprawdzić ustawienia zapory, może Windows zablokował połączenia wychodzące i przychodzące. Na czas instalacji i późniejszej gry wyłącz tez zewnętrzny program antywirusowy lub innego firewalla jeśli posiadasz.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 30.12.2018 18:08 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Udało mi się zdiagnozować problem! Wina leży po stronie dostawcy internetu (Orange). Kupiłem moduł wi-fi do nowego kompa by zaciągnąć neta ze smartfona przez udostępnianie i problem zniknął. Wszędzie mogę zalogować się na SC oraz na wszystkich urządzeniach (zarówno w launcherze jak i w przeglądarce) pod warunkiem, że nie korzystam z internetu domowego. Dziwne co nie? Wiecie jak to naprawić? Bo na dłuższą metę może to być irytujące, że Orange blokuje mi tylko SC.

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 30.12.2018 19:26 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
A np pornhub Ci działa? Jeśli tez nie to prawdopodobnie operator włączył coś w rodzaju blokady treści dla dorosłych.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 31.12.2018 05:46 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Działa. Nie wydaje mi się żeby ów blokada była wlaczona ponieważ tak jak pisalem wszystkie inne strony działają. Tylko SC laduje sie w nieskończoność by po pewnym czasie walnac komunikat o przekroczeniu czasu ladowania czy coś takiego.

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 31.12.2018 07:46 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
***lnij no screena z ipconfig. Otwórz start, uruchom polecenie cmd jako admin, w konsoli wpisz ipconfig i podwalin tutaj.

+++ EDIT (31.12.2018 07:47):

Podeslij tutaj. Jaka ta autokorekta jest ***ana

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 01.01.2019 20:05 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław

Sorry za niską rozdzielczość ale nie wiedziałem jak powiększyć.

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 02.01.2019 01:20 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1415
doughz: $42162.40
Może coś się na DNSach chrzani. Próbowałeś ustawiać inne, np. googlowe? 8.8.8.8, 8.8.4.4.

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 02.01.2019 10:07 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
Spróbuj jeszcze w otwartym cmd na uprawnieniach administratora polecenie ipconfig /flushdns .

Jeśli nic nie zmieni to też obstawiam że DNS blokuje albo blokady przeciwwłamaniowe na serwerach R* definiują Twój adres jak potencjalny atak i blokują ;)

Spróbuj ustawić ręcznie adresy które sdr podał.

OPIS JAK TO ZROBIĆ

Sprawdź czy router ma odblokowane porty:
TCP Ports: 80, 443
UDP Ports: 6672, 61455, 61457, 61456, and 61458



PROBLEMY Z POŁĄCZENIAMI

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 05.01.2019 21:52 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Zmiana DNS-ów nic nie dała a porty nie wiem jak sprawdzić. Nie znam się aż tak na tym. Póki co gram na internecie mobilnym :P

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 06.01.2019 09:26 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
Brylant, jak mogłeś mi to zrobić.

+++ EDIT (06.01.2019 12:04):

KLIK zobacz jeszcze czy taka konfiguracja zadziała. Lokalny adres możesz zmienić np. na 192.168.1.17 czy 20 żeby nie było konfliktów w sieci domowej gdy podłączysz kolejne urządzenie i przypisany zostanie ten sam adres lokalny.

Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłoby podłączenie komputera do routera kablem. Wtedy opóźnienie ping będzie minimalne, a gra przyjemniejsza.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 08.01.2019 14:26 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Niestety ta konfiguracja również nie działa. Jedyna zmiana to taka, że mogę przynajmniej uruchomić tryb offline w launcherze ale po chwili przy ikonie statusu dostępu do internetu na pasku zadań ukazuje się żółty wykrzyknik i komunikat "Brak dostępu do Internetu" :(

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 08.01.2019 19:45 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
A próbowałeś zastosować windowsowe rozwiązywanie problemów? Czy jest na sali jakiś informatyk ze specjalizacją sieci? :P

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 08.01.2019 21:32 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Tak się zastanawiam... A może to wina liveboxa? Może inny router zalatwilby sprawę?

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 08.01.2019 23:35 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
Zostaje tylko przekierowanie portów. Pamietam kiedy miałem neostradę, modem który otrzymałem fabrycznie miał zablokowane porty. Musisz więc pomajstrować :-)
Ustaw w konfiguracji karty sieciowej automatyczne przypisywanie adresu lub wpisz ręcznie wartości 192.168.1.12 ; 255.255.255.0 ; 192.168.1.1 dnsy 8.8.8.8 ; 8.8.4.4

a potem zaloguj się do panelu admina routera i dokonaj magii.

Livebox 2.0 przekierowanie portów

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 10.01.2019 12:57 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Udało się!!! Rzeczywiście to była wina zablokowanych portów Poczytałem trochę o tym jak je odblokować i które konkretnie no i w końcu mogę bez problemu zalogować się do SC. GTA Online jeszcze nie próbowałem ale myślę, że nie powinno być kłopotów. Dzięki za pomoc chłopaki! Jak kiedyś będziecie w stolicy to dajcie znać - umówimy się na piwko :D

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 10.01.2019 18:44 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 543
doughz: $6984.60
skąd: Dąbrowa Górnicza
W ramach zadośćuczynienia i pokuty możesz do nas częściej zaglądać i się udzielać w serwisie. Co miesiąc jest tez losowanie i jeden z najaktywniejszych userów dostaje hajs do GTA Online :-)

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 10.01.2019 22:05 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1415
doughz: $42162.40
chaos napisał:
Co miesiąc jest tez losowanie i jeden z najaktywniejszych userów dostaje hajs do GTA Online :-)

No, jutro ostatnie, także ten tego...

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
drezz napisany: 10.01.2019 23:54 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
skubany



dołączył: 10.08.2008
posty: 182
doughz: $5286.00
skąd: Inowrocław
Na razie chcę ukończyć tryb fabularny ale na pewno częściej mnie tu zobaczycie, może nawet na jakimś evencie w GTA Online jeśli jakieś jeszcze organizujecie dzięki jeszcze raz - temat do zamknięcia.

____________________
drezz
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
sdr napisany: 11.01.2019 20:49 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1415
doughz: $42162.40
No, teraz to koniecznie musimy Przypuszczam, że w okolicach przełomu stycznia i lutego coś będziemy robić. Zapraszam!

____________________
sdr
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 20.01.2019 18:17
·
Obecnie forum przegląda 16 gości oraz 0 z 6413 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 16 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Urodziny obchodzą dziś · Michau (27) · Polus (28) · Wszystkiego najlepszego!
Napisano 24419 (+9697) postów w 1752 tematach z 107 ankietami
STATYSTYKI »
 
 
© 2004 - 2019 GTAthegame NETWORK
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies
news · forum · blogi · wap · xml · pliki · igf · njoy · szukaj · mapa