Gość

Rejestruj

 

 
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 13.04.2021 14:46
· GTAthegame · Forum · Junk Yard
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
Brak dźwięku w San Andreas
Rosenberg napisany: 18.12.2012 20:21 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
amateur



dołączył: 04.07.2007
posty: 26
doughz: $511.00
skąd: Vice City
Witam, zainstalowałem sobie GTA SA na komputerze z Windows 7 i występuje brak dźwięku.
Mianowicie cutscenki są, napisy w dialogach, ale brak głosów postaci i radia.
Są tylko odgłosy samochodów, syreny policyjnej itp.
Pomoże ktoś?

____________________
Rosenberg
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 18.12.2012 21:10 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 595
doughz: $28007.20
Sprawdź czy twoja karta dźwiękowa jest kompatybilna z Windowsem 7. Ja kiedyś zainstalowałem sobie siódemkę, niestety karta nie miała zgodnych sterowników, ale o dziwo zafunkała na sterownikach od XPeka. Po dwóch dniach jednak mogłem podziwiać BSoD.

Jeśli jest zgodna i masz zainstalowane najnowsze zgodne sterowniki, a problem dalej występuje - spróbuj pobawić się przyspieszeniem sprzętowym dźwięku. W tym celu pogrzeb w Panelu Sterowania, znajdź opcję "Dźwięki i urządzenia audio" czy jak to się zwie w siódemce, wybierz zakładkę Audio, następnie zaznacz kartę jaką używasz do odtwarzania dźwięku (jeśli masz zainstalowaną więcej niż 1) i kliknij guzik "Zaawansowane". Tam suwakiem wybierz przyspieszenie standardowe i zobacz co się będzie działo.

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Rosenberg napisany: 19.12.2012 09:44 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
amateur



dołączył: 04.07.2007
posty: 26
doughz: $511.00
skąd: Vice City
Właśnie chodzi o to że w Win 7 nie ma takiego czegoś jak przyspieszenie sprzętowe dźwięku. ;/ Zainstalowałem najnowsze sterowniki i nadal lipa...

____________________
Rosenberg
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 19.12.2012 11:39 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 595
doughz: $28007.20
Jeśli masz 2GB+ ramu spróbuj postawić wirtualną maszynę na komputerze, zainstaluj tam XPeka i graj na XPeku ;)

Spróbuj jeszcze zmienić przyspieszenie przez interfejs DirectX - wyszukaj program "dxdiag", wybierz zakładkę "dźwięk" i przejedź suwakiem jedną pozycję mniej.

Niestety nie chce mi się robić formata i instalować siódemki żeby zobaczyć co i jak żeby jakoś inaczej Ci pomóc. Gdybyś odezwał się w niedzielę to bym luknął jak to wygląda na komputerze klienta na Viście (podobnie jak w 7), a tak to dupa.

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Rosenberg napisany: 19.12.2012 12:39 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
amateur



dołączył: 04.07.2007
posty: 26
doughz: $511.00
skąd: Vice City
Mogę się odezwać w niedziele jak nie będe ci przeszkadzał bo zależy mi by sobie pograc, a nie chce wracać do Xp tylko ze względu na SA.
No i niestety w WIN 7 nie ma suwaka w zakładce dźwięk :(

____________________
Rosenberg
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Roger napisany: 19.12.2012 14:36 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 10.12.2005
posty: 564
doughz: $24709.80
Spróbuj ustawić koligację procesu gta_sa.exe, tak, żeby korzystał tylko z jednego rdzenie. Spróbuj także ustawić najwyższy priorytet procesu.

____________________
Roger
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 19.12.2012 14:42 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 595
doughz: $28007.20
Ale mi chodziło o ubiegłą niedzielę :D
A próbowałeś uruchomić grę w zgodności z xpekiem?

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Rosenberg napisany: 19.12.2012 17:40 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
amateur



dołączył: 04.07.2007
posty: 26
doughz: $511.00
skąd: Vice City
Już wszystko załatwione i działa :)

____________________
Rosenberg
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 19.12.2012 18:53 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
hood



dołączył: 05.07.2006
posty: 595
doughz: $28007.20
I co było problemem?

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Roger napisany: 20.12.2012 01:08 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 10.12.2005
posty: 564
doughz: $24709.80
Wyłączone głośniki.

____________________
Roger
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 13.04.2021 14:46
·
Obecnie forum przegląda 46 gości oraz 0 z 6520 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 46 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Urodziny obchodzą dziś · KubaS (30) · Wszystkiego najlepszego!
Napisano 24654 (+9697) postów w 1775 tematach z 108 ankietami
STATYSTYKI »
 
 
© 2004 - 2021 GTAthegame NETWORK
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies
news · forum · blogi · wap · xml · pliki · igf · njoy · szukaj · mapa