Gość

Rejestruj

 

 
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 21.11.2017 05:34
· GTAthegame · Forum · Multiplayer
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
GTA IV multi proprem.
Luigi napisany: 09.07.2013 16:14 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
The Doors



dołączył: 10.12.2005
posty: 535
doughz: $16102.00
skąd: Lasy
Cześć. Jak pewnie większość z was wie, mam niemałe probremy z multi w gta iv, a mianowicie nie mogę się połączyć. Próbowałem odblokowywać porty i różnie z tym bywało. Raz udało się połączyć na jakiś mały serwer, ale częsciej bywało tak, że nigdzie się nie połączyłem. Ostatnio mi się też udało odblokować porty tak, że przed połączeniem słyszałem rozmawiających graczy, ale finalnie mnie wyrzuciło, zanim coś zrobiłem. Help!

____________________
Luigi
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 09.07.2013 18:57 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23344.60
skąd: Szczecinek, ZPM
Sprzęt, router, oprogramowanie antywirusowe i/lub firewall - wróżek tu nie ma...

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k11h napisany: 09.07.2013 20:42 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
homie



dołączył: 11.10.2008
posty: 206
doughz: $20575.00
skąd: Jasło
Radiówka?

____________________
Zasnąć i się już nie obudzić..
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Luigi napisany: 09.07.2013 20:48 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
The Doors



dołączył: 10.12.2005
posty: 535
doughz: $16102.00
skąd: Lasy
Tak, radio

____________________
Luigi
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k11h napisany: 09.07.2013 21:39 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
homie



dołączył: 11.10.2008
posty: 206
doughz: $20575.00
skąd: Jasło
Też miałem taki problem z multi. Zmieniłem dostawcę i technologię na 5 GHz (nie wiem co to oznacza) i problem ustąpił.

____________________
Zasnąć i się już nie obudzić..
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Luigi napisany: 09.07.2013 22:33 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
The Doors



dołączył: 10.12.2005
posty: 535
doughz: $16102.00
skąd: Lasy
Też mam 5GHz. Zmiana dostawcy nie wchodzi w grę. A może po prostu źle porty przekierowuje?

____________________
Luigi
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 09.07.2013 22:49 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23344.60
skąd: Szczecinek, ZPM
Ale to dziwne jest bo porty przekierowuje się głównie wtedy jak chcesz by ktoś się podłączył do serwera postawionego na komputerze w Twojej sieci lokalnej. Czytaj - połączenia z zewnątrz. Co to za dostawca? Może on blokuje jakieś porty (walka z P2P może?), które protokół GTA wykorzystuje w połączeniu z hostem.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Luigi napisany: 09.07.2013 23:41 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
The Doors



dołączył: 10.12.2005
posty: 535
doughz: $16102.00
skąd: Lasy
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem. Da się to jakoś sprawdzić? A może po prostu do nich zadzwonić i zapytać o możliwość zrobienia tego.

____________________
Luigi
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 10.07.2013 10:16 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
TATA



dołączył: 05.07.2006
posty: 525
doughz: $5880.90
skąd: Dąbrowa Górnicza
Kup se pan neostradę. 10mega to 49 zl na mc i oprócz youtuba nie ma żadnego problemu. Tym bardziej z games for windows lv.

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Luigi napisany: 10.07.2013 12:21 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
The Doors



dołączył: 10.12.2005
posty: 535
doughz: $16102.00
skąd: Lasy
+ koszt utrzymania linii i ***ianie się, jak coś nie działa, bo fachowcy od nich nie zjawią się szybciej, niż tydzień po zgłoszeniu. Mam radio 8mbit za 59 i sobie chwale, jak coś się ***ie, to tego samego dnia są u mnie. Choć tylk oraz coś się zepsuło w ciągu 8 lat umowy z nimi.

____________________
Luigi
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Ronin napisany: 10.07.2013 18:34 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
BMW driver



dołączył: 14.05.2006
posty: 141
doughz: $26943.40
Nie zgodzę się z Tobą Luigi. Mam neostradę od 8 lat i faktycznie początki bywały trudne, ale firma wzięła się w garść i od dłuższego czasu nie narzekam. Zmiana TP na Orange niewiele dała, ale i tak jest dobrze, awarie zdarzają się może raz na pół roku, a usunięcie jej nie zajmuje więcej niż 24 godziny od zgłoszenia. Aktualnie mam neostradę 20 mb i na speed test wychodzi praktycznie max, do tego niski ping i w żadnej grze nie mam problemów. Płacę 70 zł + 20 zł za utrzymanie linii, nie jest to mało ale u mnie w mieście nie ma UPC i dlatego zostaję przy trochę droższej Neostradzie. Na początku roku kończy mi się umowa i jedynie się zastanawiam czy nie brać 40 mb bo cena ta sama, a upload zwiększy się aż 4 krotnie.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 10.07.2013 20:27 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23344.60
skąd: Szczecinek, ZPM
O ile wiem UOKiK walczył z telekompromitacją w kwestii pobierania opłaty za utrzymanie linii.

Co do fachowców. Mam Netię na linii TP i jak miałem awarię to usuwali ją zanim zdążyłem ją dobrze zgłosić (rano wpadli panowie zapytać czy mogą coś wykopać w ogródku bo prawdopodobnie kabel uszkodzony). Mam internet 20mbit za 59zł/mc.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Dawid napisany: 10.07.2013 23:24 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1387
doughz: $39289.40
skąd: Świerklaniec
Luigi napisał:
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem. Da się to jakoś sprawdzić? A może po prostu do nich zadzwonić i zapytać o możliwość zrobienia tego.

Jeśli mają taki dobry support jak piszesz to myślę, że warto poprosić ich o pomoc. W końcu za coś płacisz Jeśli wina leży po stronie sieci to powinni naprawić.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
bryska napisany: 11.07.2013 00:27 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
zbanowany



dołączył: 07.07.2013
posty: 14
doughz: $14.00
to dobry pomysl

____________________
bryska
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 21.11.2017 05:34
·
Obecnie forum przegląda 17 gości oraz 0 z 6356 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 17 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Urodziny obchodzą dziś · Vaan (21) · GTASYLWEK (27) · michio2000 (17) · Wszystkiego najlepszego!
Napisano 24306 (+9697) postów w 1744 tematach z 107 ankietami
STATYSTYKI »
 
 
© 2004 - 2017 GTAthegame NETWORK
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies
news · forum · blogi · wap · xml · pliki · igf · njoy · szukaj · mapa