Gość

Rejestruj

 

 
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 20.10.2017 07:20
· GTAthegame · Forum · Downloadable Content
Musisz Być Zalogowany
Szukaj · phpBB ·
· Wybierz stronę: 1
Ścinanie się TBoGT
Patrix napisany: 23.05.2013 20:47 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 14.06.2012
posty: 22
doughz: $143.00
skąd: Bydgoszcz
Witam . A więc tak przed czyszczeniem kompa TBoGT chodziło dobrze na średnich ustawieniach , a teraz klatkuje na niskich . Próbowałem coś z tym zrobić ale nic z tego .
Proszę o pomoc .

____________________
Patrix
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 23.05.2013 20:59 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23250.60
skąd: Szczecinek, ZPM
Coś więcej? Szczególnie miło by było jakbyś podał jaki masz sprzęt, skąd masz TBoGT i czym czyściłeś kompa.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Patrix napisany: 23.05.2013 21:12 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 14.06.2012
posty: 22
doughz: $143.00
skąd: Bydgoszcz
Mój sprzęt : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ , MMX , 3DNow ( 2CPUs ) , 2046 RAM , DirectX 9.0 . TboGT jest oryginalne ( GTA4 + dodatek ) , komputer czyścił mi informatyk . ( Był czyszczony do 0 ) . Wcześniej miałem Avasta , teraz ma Kaspersky który blokował część gry (zapytał czy zezwalam na coś tam...) Grę urzytkuję w trybie offline (potwierdzałem tylko date premiery ).

____________________
Patrix
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Dawid napisany: 23.05.2013 21:53 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
szew



dołączył: 02.02.2004
posty: 1385
doughz: $39176.40
skąd: Świerklaniec
Do zera, czyli zakładam, że system był reinstalowany. Może czegoś nie doinstalowałeś? Sterowniki do grafy? Nowszy DirectX? Sprawdź też co z tym Kasperskym. Spróbuj go wyłączyć i wtedy odpalić grę. Może próbuje być zbyt inteligentny i skanuje każdy zasób ładowany przez grę. To może nieźle spowolnić całego kompa.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 23.05.2013 22:19 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23250.60
skąd: Szczecinek, ZPM
Przede wszystkim zacząłbym od karty graficznej - której specyfikacji nie podałeś albo zwyczajnie jestem ślepy. Zainstaluj możliwie najnowsze sterowniki dedykowane dla Twojego modelu.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Patrix napisany: 27.05.2013 14:34 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 14.06.2012
posty: 22
doughz: $143.00
skąd: Bydgoszcz
Zainstalowałem najnowszego directa , sterowniki najnowsze instalował mi informatyk jak mi go czyścił . Jedna mała uwaga , na początku wogóle nie chodziło , pisało że błąd 6000 czy coś takiego (inne gry też nie chciały chodzić bo był ten błąd 6000 , były to gry : wheelman , grid , colin McRae Dirt , crash time III itp.) .Pobawiłem się trochę i wlazłem w zgodność i tam było : uruchom ten program w trybie zgodniści . Tryb był zgodny z windows 95 , ale przestawiłem na inne i zaczęło chodzić ale strasznie ścinało , wyłączyłem ten tryb zgodności , i zaczęło ''jakoś'' to chodzić ale to nie to samo co wtedy . Nie wiem czy jakieś ma to znaczenie ale chce to zrobić żeby chodziło więc podaje wszystko co się działo z tą grą .

____________________
Patrix
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 29.05.2013 21:56 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23250.60
skąd: Szczecinek, ZPM
Hmmm... Zastanawia mnie czemu miałeś włączoną zgodność - tego typu rzeczy nie ustawiają się same.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Patrix napisany: 30.05.2013 12:33 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 14.06.2012
posty: 22
doughz: $143.00
skąd: Bydgoszcz
Ja jakoś tak miałem , i w każdej grze była zgodność dla systemu 95.

____________________
Patrix
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
k5_ napisany: 30.05.2013 15:01 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
Puchate żelazko



dołączył: 29.08.2005
posty: 302
doughz: $23250.60
skąd: Szczecinek, ZPM
Dla mnie mimo wszystko masz coś "nagrzmocone" w systemie. Szperałem tu i ówdzie i nie znalazłem opisu sytuacji, w której tryb zgodności z poprzednimi systemami rodziny Windows włączałby się samoczynnie.

Być może potwierdziłeś jakiś komunikat bez dokładnego przeczytania jego treści?

BTW: Nie stawia się spacji przed znakami interpunkcyjnymi.

____________________
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Patrix napisany: 03.06.2013 15:14 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 14.06.2012
posty: 22
doughz: $143.00
skąd: Bydgoszcz
Nie wiem jaki to miało związek z grą ale odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz i wszystko działa bez ścin a jak chciałem już 2 raz włączyć to był pokaz zdjęć...


____________________
Patrix
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 03.06.2013 21:00 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
TATA



dołączył: 05.07.2006
posty: 524
doughz: $5822.90
skąd: Dąbrowa Górnicza
Może po prostu notorycznie ci ***ala sterownik graficzny? Kręciłeś swoją kartę graficzną? Zaobserwowałeś podobne efekty na przykład na GTA IV?

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
Patrix napisany: 03.06.2013 21:23 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
asshole



dołączył: 14.06.2012
posty: 22
doughz: $143.00
skąd: Bydgoszcz
Jest tak samo z gta IV i eflc , karty nie kręciłem ale cały komputer jest rozbudowany na maxa . Dziwi mnie to bo przed resetem gra chodiła bosko na średnich/wysokich a teraz to na minimum mam pokaz zdjeć...

____________________
Patrix
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
chaos napisany: 04.06.2013 09:49 Zacytuj Ten Post Edytuj Ten Post Usuń Ten Post Sprawdź IP Tego Użytkownika
TATA



dołączył: 05.07.2006
posty: 524
doughz: $5822.90
skąd: Dąbrowa Górnicza
Nie podałeś modelu karty graficznej, chociaż z drugiej strony przez forum to możemy tylko gdybać i tym gdybaniem naprowadzić na właściwy trop. U mnie na Intel Core 2 Duo 6750 @ 2,66 GHz, 4 GB RAM i karcie eVGA GeForce 9600 działa w okolicach 30 klatek na średnich ustawieniach. Ponieważ lubię się bawić w podkręcanie, na zwiększeniu taktowania procesora graficznego z 600 do 700 MHz i taktowania pamięci z 900 do 950 zauważyłem nagły spadek wydajności z 30 do 10 klatek, co spowodowane było nagłą awarią sterownika i uruchomieniem awaryjnego "windowsowskiego". Być może u ciebie sprawa wygląda podobnie, a jeśli karta graficzna nie była kręcona i cały czas działa na fabrycznych to może po prostu się kończy. Ale tak jak mówię, to tylko gdybanie.

Teraz zauważyłem że masz tylko 2 GB pamięci operacyjnej. Jeżeli na karcie video masz w okolicach 256 - 512 MB i użytkujesz system Windows Vista, 7 lub 8 z włączonymi bajerami typu interfejs Aero i gadżety na pulpicie to nie należy oczekiwać cudów od "bajecznie" zoptymalizowanej gry jaką jest GTA IV i dodatki. Nawet jeśli użytkujesz XPeka to mogą wystąpić problemy z wydajnością, ale nie spodziewałbym się aż tak wielkich jak opisujesz. Wiem to z autopsji. Kiedy miałem 2 GB ram i jeszcze użytkowałem xpeka, gry chodziły mi bajecznie do momentu aż zachciało mi się instalacji Windowsa 7. Wtedy nawet pomimo wyłączenia wszelkich dodatków i interfejsu Aero wyciągałem maksymalnie 15 klatek. Pomogło dołożenie dodatkowej kości pamięci.

____________________
chaos
^ do góry ^
Ten Użytkownik Nie Przebywa Obecnie Na Forum Zobacz Profil Tego Użytkownika Napisz E-Mail Do Tego Użytkownika Skontaktuj Się Przy Pomocy Komunikatora Gadu-Gadu Napisz Prywatną Wiadomość Do Tego Użytkownika
· Wybierz stronę: 1
· Moderatorzy · Grupy
· Obecny czas: 20.10.2017 07:20
·
Obecnie forum przegląda 66 gości oraz 0 z 6354 zarejestrowanych użytkowników
Razem: 66 · Najwięcej (1845): 21.08.2015
Napisano 24302 (+9697) postów w 1742 tematach z 107 ankietami
STATYSTYKI »
 
 
© 2004 - 2017 GTAthegame NETWORK
Kopiowanie materiałów bez zgody autorów zabronione!
Wszystkie prawa zastrzeżone · Polityka prywatności · Cookies
news · forum · blogi · wap · xml · pliki · igf · njoy · szukaj · mapa